dissabte, 1 de març del 2008

La planta potabilitzadora de Montfullà triplicarà la seva capacitat per portar més aigua a la Costa Brava centre

El projecte té un cost de 57 milions i garanteix el servei si creix la demanda

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2761026

DANI VILÀ. Girona

La planta potabilitzadora de Montfullà triplicarà la seva capacitat de tractament d'aigua amb l'objectiu de reforçar l'abastament de la Costa Brava centre i incrementar també el volum d'aigua cap a la ciutat de Girona. L'execució del projecte permetrà tractar 1.410 litres per segon, en comptes dels 540 litres per segon que tracta en l'actualitat. Les obres d'adequació i substitucions de les canonades representaran una inversió de gairebé 57 milions, dels quals 41 provindran dels fons europeus.

El conveni aprovat representa un acord amb l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), el Consorci de la Costa Brava i la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent. El principal objectiu del projecte és reforçar l'abastament d'aigua a la Costa Brava centre. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va qualificar de «molt important» l'obra prevista i la major capacitat de potabilitzar aigua que tindrà un cop ampliada la planta de Montfullà, i de garantir el servei quan creix la demanda.

Ampliar la capacitat fins a 1.410 litres per segon permetrà que Girona rebi uns 660 litres per segon, mentre que el Consorci de la Costa Brava tindrà en concessió uns 545 litres per segon, als quals cal sumar els 175 litres per segon que gestionarà la mancomunitat i els 30 que es quedarà l'ACA. Això suposarà renovar la canonada entre el Pasteral i Montfullà per una de més capacitat, així com renovar la conducció entre els dipòsits de Platja d'Aro i Palamós i connectar-la al sistema de Palafrugell, Begur, Pals, Torrent i Regencós amb una nova conducció de 15 km.